350 TL'ye iPhone 5 Dolandırıcılığı


iPhone 5'de toptan dolandırıcılığa dikkat!
Yurt dışından toptan İphone 5 getirdiklerini söyleyen dolandırıcılara inanmayın. Telefonu sipariş ettikten sonra gelen kutuyu açan vatandaşlar adeta şok oldu.

Toptan temin ettiğikleri iPhone 5’leri piyasanın çok altında hatta 350-400 TL arasında sattıklarını söyleyen dolandırıcılar birçok kişiyi dolandırdı. Telefonu sipariş ettikten sonra heyecanla telefon bekleyen vatandaşlar gelen paket ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Replika ürün satın aldıklarını öğrenen vatandaşlar sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle internetten telefon alacakları uyardılar.

Garanti, Fatura Yok telefon Çalışmıyor

“iPhone 5’leri toptan temin ettiklerini yazarak 350 TL’ye telefon satıyorlar. Kişilerin sözlerine güvenerek 1 adet sipariş verdim.Bana garantisi olduğunu söylediler.Fatura vermediler kartvizit gibi 2 yıl garanti belgesi gönderdiler.Telefon rehberi gösteremiyor,wifi ve diğer bazı programlar çalışmıyor. Defalarca aramama rağmen telefonu açmıyorlar.”

Kaynak; Milliyet.com.tr
Read more

Süper Ligde Bu Sene Bonservisi Bitecek Futbolcular Kimler?


Türkiye Süperliginde bu sene sözleşmeleri biten önemli oyuncuları sıraladık. Bakalım bu oyuncular takımlarıyla yeni sözleşme yapacaklarmı yoksa bedavaya  başka bir takıma transfer olacaklar mı.

Volkan Demirel (Fenerbahçe)
Serkan Balcı (Trabzonspor)
Diego Angelo (Eskişehirspor)
İbrahim Toraman (Beşiktaş)
Gökçek Vederson (Bursaspor)
Mehmet Topuz (Fenerbahçe)
Randall Azofeifa (Gençlerbirliği)
Erman Kılıç (Sivasspor)
Milan Baros (Galatasaray)
Michael Eneramo (Sivasspor)
Samuel Holmen (İBB)
Read more

Arda Kural Kimdir ...

1980 yılında Yalova'da doğdu Liseyi Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi.2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı. 1999’da kendi kurduğu Tiyatroroman Tiyatrosunda profesyonel oldu, bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosunda kendi yazdığı Belirtisiz Nesneler, Ben Değil Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol aldı. Kral TV’de VJ’lik yaptı. İlk 1999’de Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay rolüyle kamera karşısına geçti, ve bu dizide Leonardo Di Caprio benzerliğiyle tanındı. İkinci çıkışı 2005’de Emret Komutanım dizisinde Posta Ferit rolüyle oldu. Kişiliği

Her zaman durgun ve ağırbaşlı tavırlarıyla dikkat çekti. Verdiği röportajlarda Leonardo Di Caprio'ya benzerliğiyle tanınmasından rahatsız olduğunu belirten Kural, işinde en iyisi olmak istediğini ve canlandırmak istediği karakter'in Truva filmindeki Aşil karakteri olduğunu belirtti. Koç burcu ve burcunun özelliklerini taşıyor. Aşka inanmıyor ancak sevginin var olduğunu düşünüyor. Bugüne kadar özel hayatıyla gündeme gelmeyip her zaman işiyle ekranlarda olan yakışıklı ve başarılı oyuncu senaryo denemeleri yapıyor ve bu piyasaya yönetmen olarak devam etmek istediğini söylüyor.

Filmografisi 

* Eyvah Kızım Büyüdü [1999] - [Altay]
* Şemsi Paşa Pasajı [2000]
* Kuzenlerim [2000] - [Oğuz]
* Lise Defteri [2003] - [Ediz]
* Çınaraltı [2004] - [Kenan]
* Düşenin Dostu [2004]
* Canım Benim [2004]
* Beşinci Boyut [2005] - [Mehmet]
* Beyza'nın Kadınları [2005] - [Naim]
* Emret Komutanım [2005] - [Posta Ferit]
* Banyo [2005]
* Sahne [2006]
* Kaptan [2007] - {Yavuz]
* Kelebek Çıkmazı [2007] - [Selim]
* Çok Özel Tim [2007]

Read more

Fenerbahçe Emenike İle Anlaştı ... Ancak ?

Fenerbahçe’nin gündemindeki isimlerden Emenike’nin avukatı Rezan Epözdemir, Habertürk televizyonuna konuştu.
Epözdemir, Nijeryalı futbolcunun Fenerbahçe ile anlaştığını ancak kulübü Spartak Moskova’nın genç golcüyü bırakmadığını söyledi.

Rezan Epözdemir şunları söyledi:
“Fenerbahçe’nin Emenike ile ilgilendiği doğrudur. Ben Emenike ile görüştüm. Öncesinde birtakım çekinceleri vardı. Kesinlikle gelme niyetinde, iradesinde değildi ama sonrasında hem Aykut Kocaman’a hem de Sayın Başkan Aziz Yıldırım’a, Fenerbahçe camiasını çok sevdiğini söyledi. Kendisini Emenike yapanın Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye’de oynayabileceğini, kulüpler anlaşırsa, şartlar, koşullar, zaman ve zemin olgunlaşırsa futbol hayatına Türkiye’de devam edebileceğini ve Fenerbahçe taraftarını da çok sevdiğini söyledi. Hatta şartlar ve koşullar konusunda da taraflar uzlaştılar ancak ben Spartak Moskova yetkilisiyle görüştüm. Moskova’nın oyuncuyu satma gibi bir niyeti yok.”
Read more

Futbola KAdın Eli Değdi !!!

Türkiye Kadınlar 2. Lig 1. Grup'ta 6. hafta maçında Yalova Gençlikspor ile İzmir Elitspor takımları, 2 Numaralı Sentetik Amatör Saha'da karşı karşıya geldi.

İzmir'de olaylı biten ilk maçın ardından Yalova'daki mücadele oldukça gergin bir ortamda oynandı. Rövanşta da saha içinde İzmir Elitspor kalecisi Gurbet Göktaş, oyuncular Dilan Taşdemir, Saadet Tutal ile Yelda Hoşgör iddiaya göre Gençlikspor oyuncularına sözlü tacizde bulundu.

İzmir Elitspor, 66. dakikada Saadet'in golüyle 2-0'ı yakaladı. Golün ardından konuk takım oyuncuları sevinirken, el-kol hareketleriyle tahrik olduklarını söyleyen Gençlikspor futbolcuları tepki gösterdi. Konuk takımın 2-1 kazandığı maçtan sonra Gençliksporlu futbolcular, kendilerine hakaret ve küfür ettiği iddiasıyla İzmir Elitspor kalecisi Gurbet Göktaş'ın üzerine yürüdü; ardından iki takımın oyuncuları tekme-tokat birbirlerine girdi.

Kavgayı iki takım yetkilileri ayırmaya çalışırken, saha içine gelen polis ekipleri de İzmir Elitspor oyuncularını koruma çemberine aldı. Bu arada bazı sporcu yakınları da Elitspor oyuncularına tepki gösterdi. Gençlikspor Antrenörü Uğur Akalp, İzmir Elitspor Antrenörü Aynur Aydoğan ile tartıştı. İki takım oyuncuları, soyunma odasının yolunu tuttuktan sonra birbirlerinden şikayetçi olmak üzere sağlık raporu almak için Yalova Devlet Hastanesi'ne gitti
Read more

Arena, Beşiktaş Derbisine Yetişecek mi?

 Galatasaray'da yoğun yağışlardan oldukça etkilenen Türk Telekom Arena'nın zemini, büyük tartışma konusu haline gelmişti.

Londra Olimpiyat Stadı, Donbass Arena gibi birçok önemli statta referansları olan ACO'nun Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, birçok futbol dışı organizasyonun da yapılabildiği TT Arena'nın drenaj sisteminin, konser gibi etkinliklere uygun yapılmadığını belirtmişti.

Fanatik Gazetesi'nin foto muhabiri Murat Akbaş, stattaki son durumun fotoğraflarını çekti. Gelen haberler, çalışmaların gayet olumlu bir şekilde gittiği ve Cim Bom'un Süper Lig'in ikinci yarısında evinde oynayacağı Beşiktaş karşılaşmasına kadar zeminin yetiştirileceği bildirildi. Zaten Galatasaray yönetiminin de, her gün stat hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Read more

Aöf 2013 Yönetimde Güncel Yaklaşımlar Güz Dönemi Ara Sınav Sorular ve Cevapları


1-)Yapılan buluşlerın devletlerin üniversitelerin ya da işletmelerin adıyla anılmaya başlanması hangi yıllardan sonra başlamıştır?

Cevap=1950lerden sonra

2-)Dönem ve kullanılam enerji kaynakları ile ilgili aşağıdaki terimlerden hangi yanlıştır?

Cevap= 19.y.y.-güneş enerjisi ve petrol türevleri

3-)Endüstri devriminin hukuki ve siyasi alt yapısını oluşturan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Fransız ihtilalı

4-)Aşağıdakilerden hangisi klasik yönetim anlayışının özelliklerinden biri değildir?

Cevap=İletişimin aşağıdan yukarıya doğru olması gerektiğine inanır

5-)Aşağıdakilerden hangisi Weber'e göre bürokrasının uygulamada sahip olduğu avantajlardan biri değildir?

Cevap=Personelin işe uygun şeçilmesine yardımcı olur.

6-)Durumsallık yaklaşımının işletme yöntemine en önemli katkısı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Esneklik

7-) Woodwardın araştırmasına göre eğer işletme süreç üretimine yönelik gelişmiş bir teknoloji kullanılıyorsa hangi örgüt yapısını destekleyen yönetim uygulamaları daha uygun olacaktır?

Cevap=Organik örgüt yapısı

8-)Hannan ve freman tarafından ortaya atılan örgütsel ekoloji kuramının oluşturulmasında hangi görüş önemli bir yer tutar?

Cevap=Doğal seleksiyon

9-)Majaronun yenilik süreciyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştı?

Cevap=İzleme aşamasında geliştirilen yeniliği işletme amaçlarına uygunluğunun kontrol edilmesine gerek yoktur.

10-)Aşağıdakilerden hangisi yenilik sürecinin uygulama evresinin aşamalarından birisi değildir?

Cevap=Proje planlaması

11-)Aşağıdakilerden hangisi yeniliğin özelliklerinden birisi değildir?

Cevap=Planlama

12-)Yeni bir ürünün geliştirilmesi yenilik türlerinden hangisinin kapsamında bulumaktadır?

Cevap=Ürün yeniliği
13-)Aşağıdakilerden hangisi geniş bağlamda el alınan yenilik yönetiminde ifade edilen dışsal çıktılardan birisi değildir?

Cevap=Sınıf mücadeleleri

14-)Aşağıdakilerden hangisi yenilik yönetiminin faydaları arasında yer almaz?

Cevap=Bürokratik görevleri artırmak

15-)Takım kurma sektörel kümeleme tedarik zinciri aşağıdakilerden hangisinin teknikleri olarak tanımlanır?

Cevap=Katılımcı ve şebeke organizasyon

16-)İnsan davranışlarındda değişik deneyimlerin sonucunda gerçekleşen kalıcı değişime ne ad verilir?

Cevap=Öğrenme

17-)Aşağıdakilerden hangisi öğrenmenin gerçekleştiği süreçlerden biri değildir?

Cevap=Rakipler

18-)Deneyimsiz bir çalışanın iş esnasında deneyimli bir çalışan ya da bir hami tarafından eğitilmesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=İş üstünde eğitim

19-)Örgütsel öğrenme sürecinde bilginin kazanılmasından sonra gelen aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Bilginin dağıtılması

20-)Örgütsel öğrenme sürecinin aşamaları kim tarafından ortaya atılmıştır?

Cevap=Huber.

21-)Öğütsel öğrenmenin aşamalarıyla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Cevap=Bilginin dağıtılmasından sonraki aşama bilginin kazanılmasıdır.

22-)Haşlanmış kurbağa sendromu aşağıdaki yazarlardan hangisine aittir?

Cevap=Senge.

23-)Belli bir kıyaslama modelini formüle eden uygulayan ve bu uygulamayı yayınlayan ilk şirket aşağıda verilenlerden hangisidir?

Cevap=Samsung.

24-)Kıyaslama uygulamalarını tarihsel gelişiminin ikinci aşaması hangi adla ifade edilmektedir?

Cevap=Rekabetçi kıyaslama.

25-)Aşağıdakilerden hangisi kıyaslamanın başarılı olabilmesi için sürece destek olan faktörlerden birisi değildir?

Cevap=Kıyaslama faliyetleri tek seferlik uygulamalar olmalıdır.

26-)Aşağıdakilerden hangisi temel yeteneklerin yönteminde başarılı olabilmesi için yöneticilerin üzerinde durmaları gereken faktörlerden birisi değildir?

Cevap=Temel yeteneğin taklit edilmesinin oldukça maliyetli olması.

27-) I. İşlem maliyeti teorisi
    1. Kaynak bağımlılığı teorisi
    2. Kaynaklara dayalı yaklaşım teorisi
    3. Dış işlemler teorisi
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri dış kaynak kullanımının dayandırıldığı temel teorilerdendir?

Cevap=I.II.III

28-)Aşağıdakilerden hangisi dış kaynak kullanımının olumlu yönlerinden birisi değildir?

Cevap=Kendine rakip yaratma.

29-)Aşağıdakilerden hangisiküçülme sürecinin aşamalarından birisi değildir?

Cevap=Odak noktasının çalışanların olması

30-) I.Süreçlerin dökümünün yapılması
II.Değer yaratmayan veya beklentileri karşılamayan süreçler yeniden yeniden tasarlaması.
III.Süreçlerin değer yaratmayan durumlarının analiz edilmesi.
Yukarıda sayılan süreç yenileme aşamaları aşağıdakilerden hangiside tam ve doğru olarak sıralanmıştır?

Cevap=I-III-II
Read more

Aöf 2013 Uluslar Arası İşletmecilik Güz Dönemi Ara Sınav Soruları ve Cevapları


1-)İşletmeler tarafından düzenlenen ve ulusal sınırların dışında yürütülen her türlü işlemcilik faaliyetine ne ad verilir?

Cevap=Uluslararası işlemcilik

2-)Aşağıdakilerden hangisi ulusal ve uluslararası işletmecilik arasında fark yaratan unsurlar arasında yer almaz?

Cevap=Rekabet

3-)Dünya pazarlarında genellikle geçerli olan norm ve uygulamaların benimsenmesine ne ad verilir?

Cevap=Standardizasyon

4-)İşletmenin üzerinde en az kontrol sahibi olduğu yada hiçbir kontrole sahip olmadığı ççevreye ne ad verilir?

Cevap=Dış çevre

5-)Aşağıdakilerden hangisi ticaret döneminin özellikleri arasında yer almaz?

Cevap=Kolay ve ucuz olarak elde edilen sanayı mallarının ticareti yapılmıştır.

6-)1850 den 1914 e kadar devam eden uluslar arası işlemcilik dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Sömürgecilik dönemi.

7-)Ayrıcalıklar döneminde aşağıdaki sektörlerden hangisine yapılan yatırımlar önem kazanmıştır?

Cevap=Otomotiv.

8-)1945 yılından günümüze kadar devam eden uluslar arası işletmecilik dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Uluslar arası dönem.

9-)Aşağıdakilerden hangisi uluslar arası işletmelerin ülke dışında faliyet göstermeye iten nedenlerden biri değildir.

Cevap=Ülkelerin himayecilik eylimlerini artırmaları.

10-)Aşağıdakilerden hangisi ihracat faliyetlerinin özellikleri arasında yer almaz?

Cevap=İhracat faliyetlerinin %90ı devletler tarafından gerçekleştirilmektedir.

11-)Özel bir uzmanlık gerektirmeyen ihtacat türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Dolaylı ihracat.

12-)Yatırım yapan fırmaya ev sahibi ülkedeki varlıkları,mülküyeti ve yan kuruluşları üzerinde kontrol olanağı sağlayan ticaret hak yatırımına ne ad verilir?
Cevap=Doğrudan yabancı yatırım.

13-)Aşağıdakilerden hangisi uluslar arası işletmelerin mülküyet stratejisini etkileyen faktorler arasında yer almaz?

Ceavap=Ana ülkenin ekonomik ve sosyal durumu.EE

14-)Lisans veren ve lisans alan iki firmayı kapsayan yabancı pazara giriş yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Anahtar teslim projeler.

15-)Etkin bir proje faliyeti için anlaşılan ücret karşılığında yerel yöneticilerin eğitiminde, sözleşme yapan firmanın yönetsel uzmalığından ve yönetim personelinin bir kısmından yararlanmayı olanaklı kılan ortaklık turu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Joint Venture

16-)Aşağıdakilerden hangisi yöresel baskının yoğun hissettiği sektördür.

Cevap=Giyim

17-)Aşağıdakilerden hangisi uluslararası işletmelerde kullanılan temel örgüt yapıları arasında yer almaz?

Cevap=Keiretsu

18-)Uluslar arası işletmelerin uluslar arası pazara ilk girişlerinde kullandıkları yol aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Yöresel ürün ve hizmetleri ihrac etmek vaya yan kuruluş kurmak.

19-)Ülke içi bölümlere ürün gurupları için dünya çapında sorumluluk veren yapısal düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Global ürün bölüm yapısı.

20-)Global bölge yapısına en uygun işletme tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Gelişmiş ve limitli üretim hattına sahip işletmeler.

21-)Dünya çapında temel olarak fonksiyönel ikincil olarak ürünsel faliyetlerin düzenlenmesine ön gören örgütsel yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Global fonksiyonel bölüm yapısı.

22-)Aşağıdakilerden hangisi karma örgüt yapısının sakıncalarında biri değildir?

Ceavap=Proje yönetimini engeller.

23-)Karar alma iletişim kontrolde tanımlanmış yapıların ve sistemlerin kullanmasında ne ad verilir?

Cevap=Biçimselllik.

24-)Aşağıdakilerden hangisi uluslar arası işletmelerdeki insan kaynakları süreci aşamalarından biri değildir?

Cevap=Nakit alışını ayarlama.

25-)Aşağıdakilerden hangisi uluslararası işletmelerde kadrolama politikalarından biri değildir?

Cevap=Monosentrizm

26-)Uluslararası işletmelerinin gelişmelerinde ilk kullandıkları kadrolama politikası aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Etnosentrizm

27-)Uluslararası bir işletmenin yönetilerini ana ülke ve ev sahibi ülke dışında üçüncü bir ülkeden sağlanması aşağıdakilerdaki kavramlardan hangisi ile tanımlanır?

Cevap=Geosentrizm

28-)Uluslararası işletmelerin işe alma sürecinde öncelikle yerine getirmesi gereken faaliyet aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=İş için gerekli asıl becerilerin tanımlanması

29-)Aşağıdakilerden hangisi ülke dışına göndeilecek personele verilecek eğitimlerden biri değildir?

Cevap=Muhasebe Eğitimi

30-)Belirlene koşullara göre bir işin yerine getirilme düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Performans
Read more

Aöf 2013 Ticaret Hukuku Güz Dönemi Ara Sınav Soruları ve Cevapları


1-)Aşağıdakilerden hangisi subjektif sistemle ilgili yanlış bilgidir?

Cevap=Bir tepki sistemi

2-)Yirminci yüzyılda ortaya çıkan ve modern sistem olarak da adlandırılan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=İşletme sistemi

3-)Türkiye Cumhuriyeinin ilk ticarek kanunu aşağıdakilerden hangisidır?

Cevap=1926 Ticaret Kanunu

4-)Aşağıdakilerden hangisi ticari işletme unsurlarından birisidir?

Cevap=Kapasite

5-)Aşağıdakilerden hangisi bağımsız unsuruna sahiptir?

Cevap=Merkez işletme

6-)Peştamaliye olrak adlandırılan ticari işletmenin hangi mal varlığıdır?

Cevap=İşletme değeri

7-)Şube kavramı aşağıdakilerden hangisinde tanımlandırılmıştır?

Cevap=Odalar ve Borsalar kanunu

8-)Devir ve rehine tescilin niteliği aşagıdakilerden hangisidir?

Cevap=Kurucu

9-)Ticari işletme sahibini diğer işletme sahiplerinden ayırmaya yarayan tanıtma işareti aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Ticaret unvanı

10-)Aşağıdakilerden hangisi ticaret unvanıyla ilgili yanlış bilgidir?

Cevap=Anomin şirketler kişi unvanı kullanılır.

11-)Aşağıdakilerden hangisi kişi unvanı kullanamaz?

Cevap=Kooperatifler

12-)Aşağıdakilerden hangisi işaretledikleri şey bakımından marka türüdür?

Cevap=Mal markası

13-)Aşağıdakilerden hangisi garanti markasına örnektır?

Cevap=CE

14-)Aşağıdakilerden hangisi markanın esas unsuru ile ilgili bir niteliktir?

Cevap=Herkes tarafından kullanılabilmesi

15-)Markaların tescili için başvuru aşağıdakilerden hangisine yapılır?

Cevap=Türk patent enstitüsü

16-)Aşağıdakilerden hangisi markakarın nispi net nedenlerinden birisi değildir?

Cevap=Dini değerler ve semboller içeren makaların tescilici

17-)Temyiz kabil kararkara karşı temyiz süresi kararın tebliğin itibaren kaç ayır?

Cevap=1

18-)Aşağıdakilerden hangisi tüzel kişilerde taccir sıfatının kazanılmasıyla ilgili yanlış bilgidir?

Cevap=Ticari işletme işleten derneklerin tacir sayılabilmesi için kamu yararına faaliyet göstermesi gereklidir.

19-)Küçük ve kısıtlıya ait ticari işletme veli veya vasisi tarafından işletiliyorsa cezai hükümler açısından kim tacir gibisorumlu olur?

Cevap=Yasal temsilci

20-)Faturaya ilişkın aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap=Faturaya itiraz süresi fatura üzerindeki tarihten itibaren işlenmeye başlar.

21-)Sicil memurunun talebi reddedilmesine karşı kimler hangi sürede mahkemeye itiraz edebilir?

Cevap=8 gün-İlgilidir.

22-)Reklam konusu ürünün malın faaliyetin ortalama tüketicide yanlış anlamalara yol açan değerlendirmeler yargılar içeren reklam türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Yanıltıcı

23-) I. Sözleşenlerden biri tarafından hazırlanarak sunulan genel işlem şartlarının varlığı
II.Haklar ve borçlar dağılımının sözleşmenin niteliğine önemli surette aykırı olması
III.Bu durumu bir tarafın aleyhine hukuk durum oluşturması.

Cevap=I-II-III

24-)Aşağıdakilerden haksız rekabet davalarından hangisinde zamanaşımı süresi işlenmez?

Cevap=Men Davası


25-)Aşağıdakilerden hangisinin tacir sıfatı yoktur?

Cevap=Donatma İştiraki

26-)Haksız rekaber davası haksız rekabetin işlendiği andan itibaren kaç yıl içinde zaman aşımına uğrar?

Cevap=3 yıl

27-)Haksız rekabet davalarının hangisinde kusur aranır?

Cevap=Tazminat Davası

28-)Aşağıdakilerden hangisinin ticaret siciline tescilli kurucu niteliktedir?

Cevap=Ticaret ortaklığının tüzel kişilk kazanması

29-)Aşağıdakilerden hangisi belirleyen irade tarafından faiz türüdür?

Cevap=İradi faiz.

30-)Aşağıdakilerden hangisi ticaret ünvanları adlarıyla aynıdır?

Cevap=Dernek.
Read more

Aöf 2013 Maliyet Muhasebesi Güz Dönemi Ara Sınav Soruları ve Cevaplar


1-)İşletmeden çekilen ve konan değerler hariç olmak üzere belli bir muhasebe döneminde varlıklarda meydana gelen azalış veya yükümlülüklerde meydana gelen artış nedeniyle ortaya çıkan azalışa ne denir?

Cevap=Gider.

2-)Aşağıdakilerden hangisi harcama değildir?

Cevap=Karşılıksız varlık tüketimi.

3-)Faliyet hacmindeki bir değişmenin maliyetlerde neden olduğu değişmeye ne denir?

Cevap=Ek maliyet.

4-)Genel muasebe ile maliyet muasebenin birlikte çalıştığı ancak bazı ana ve yardımcı hesapların her iki muasebede ayrı tutulduğu sistem aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Hesap ayrılığı sistemi.

5-)Üretilen memül veya hizmetin maliyetine her hangi bir dağıtım anahtarı kullanmadan doğrudan doğruya yüklenen giderlere ne denir?

Cevap=Direk gider.

6-)Değişken giderlerin tamamını sabip giderlerin ise kapasite kullanım oranına göre maliyetler yüklendiği yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Normal maliyet yöntemi.

7-)Mamülün içine giren mamülün özünü veya temel yapısını oluşturmaya ne kadar kullandığını belirlenemeyen nesnelere ne ad verilir?

Cevap=Yardımcı madde.

8-)Üretimin aksamaması nedeniyle ilk medde malzemesinin işletme dışında sağlanması için hangi belge kullanılır?

Cevap=Satın alma istek fişi.

9-)İşletmelerde stok kotrolünün temel amacı nedir?

Cevap=Yeterli miktarda stok bulundurarak üretimin devamını sağlamak.

10-)Farklı miktarda ve değerdeki stoklar arasında üç gurup belirleyerek bunların kontrollü olarak izlendiği stok kontrol yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=ABC yöntemi.

11-)Üretimde tüketilen ve ambarda kalan stokların değerinin belirlenmesi işleminde kullanılan farklı yaklaşımlara ne denir?

Cevap=Stok değerleme yöntemleri.
12-)Aşağıdakilerden hangisi direk işçilik maliyetlerinin özelliklerinden biri değildir?

Cevap=Dağıtım anahtarı yardımıyla kolaylıkla ölçülür.

13-)Normal ücret yıllık izin ücreti fazla çalışma ücreti ve zamları üretimde verimlilik primleri gece vardiya zamlarından oluşan ücrete ne denir?

Cevap=Bürüt ücret.

14-)Fazla çalışma zammı normal kapasite koşullarında özel bir sipariş ile ilgili ise hangi hesapta izlenilir?

Cevap=Diret işçilik gideri.

15-)Her bir işçinin iş yerinde bulunduğu süre içinde hangi gider yerinde hangi işler üzerinde ne kadar süreyle çalıştığını boşa geçen zaman ve fazla çalışmalarının olup olmadığını gösteren belge aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=İşçi çalışma kartı.

16-)Yapılan iş ile alınan ücret arasında doğrudan bir ilişkinin kurulduğu ücret sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Akort esasına göre ücret sistemi.

17-)Direkt ilk madde ve malzeme maliyeti ile direkt işçilik maliyetleri dışında kalan ve mamullere doğrudan aktarılmayan üretim maliyetlerine ne denir?

Cevap=Genel üretim maliyeti.

18-)Genel üretim maliyetlerin esas üretim va yardımcı maliyet merkezlerine dağıtılmasına ne denir?

Cevap=Maliyet dağıtımı.

19-)Aşağıdakilerden hangisi toz şeker üretimindeki esas üretim meliyet merkezinde biri değildir?

Cevap=Temizleme ve yıkama.
Read more

Aöf 2013 İşletme Yöntemi Güz Dönemi Ara Sınav Soruları ve Cevapları


1-)Aşağıdakilerden hangisi planlama örgütleme yöneltme koordinasyon ve denetim unsurları yardımıyla eldeki kaynakları verimli etkili ve iktisadi bir şekilde kullanarak belirlenmiş amaçlara ulaşma sürecidir?

Cevap=Yönetim

2-)Aşağıdakilerden hangisi işletmede elde edilen sonuçlarla planlanmış ve elde edilmesi beklenen sonuçlar karşılaştırıldığında olumlu veya olumsuz bir sapmanın söz konusu olup olmadığını belirlenmesidir?

Cevap=Kontrol

3-)Aşagıdakilerden hangisi işletmenin bir fonksiyonundan sorumludur?

Cevap=Fonksiyonel yönetici

4-).aşağıdakilerden hangisi kavramsal yetkinlikler arasında yer almaz?

Cevap=Motive edebilme

5-)Aşağıdakilerden hangisi semayesini kar elde etmek amacıyla ortaya koyan ve üretim faktörlerini bir araya getirerek belirli bir mal veya hizmeti üretmek veya pazarlamak riskini üstlenen kişidir?

Cevap=Girişimci

6-)Aşagıdakilerden hangi işin verimli etkili ve iktisadi olarak yapılmasına yönelik yöntemler değerler ilkeler kurallar kuramlar bütünüdür?

Cevap=İşletme Yönetimi

7-)Aşağıdakilerden hangisi işletmede bulunan her bir fonksiyonun yani bölümün işletmenin stratejik amaçlarına uygun şekilde geliştirdiği alt amaçları ifade eder?

Cevap=Fonksiyonel Amaçlar

8-)Aşagıdakilerden hangisi insanların ilişki içinde olduğu bireylerden bekledikleri kanıksanmış davranışlardır?

Cevap=Rol

9-)Yöneticiinin sistemdeki aksamaları ve yanlışların sürekli izlenerek bunları ortadan kaldıracak çözümlerin üretilmesini sağlayan rolü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap=Yenilikçilik Rolü

10-)Aşağıdakilerden hangisi yöneticilerin başka bölümlerdeki çalışanlar tarafından gerçekleştirilebilen ancak kendi bölümlerinin uzmanlık alanına giren özel çalışma konuları hakkında başka bir bölüm çaılmasının emir verip iş istemelerine olanak tanıyan yetki türüdür?

Cevap=Fonksiyonel Yetki


11-) I. Bilimsel yönetim yaklaşımı
    1. Yönetim süreci yaklaşımı
    2. Bürokrasi yaklaşımı
    3. Etkileşimcilik yaklaşımı
    4. Durumsallık yaklaşımı

Yukarıdakilerden hangisi yada hangileri klasık yönetim kuramını oluşturan yaklaşımlar arasında yer almaz?

Cevap=IV ve V

12-) Aşağıdakilerden hangisi faydacı bir kuramdır ve işletmenin temek amacını yüksek kar elde etmek olduğunu ve çalışanlar performanslarının da karlılık düzeyine göre değerlendirilmesi gerektiği görüşüne dayanır?

Cevap=Klasik yönetim yaklaşımı

13-)Aşağıdakilerden hangisi bilimsel yönetim yaklaşımının izleyicileri arasında yer almaz?

Cevap= Cheste barnard

14-)Aşağıdakilerden hangisi işin analiz edilmesi yani gözlemlenerek temel parçalara ayrılması ve sentezinin yapılması yani yeniden yapılandırılması ayrıca işi yapan işçilerin yetenek ve becerilerin geliştirilmesi ve böylece üretimin artırılması konusunda Taylorun görüşlerine katkıda bulunmuştur?

Cevap=F. Ve F. Gilberth

15-)Yönetim ilkelerinden hangisi her astın yanlızca bir üste bağlı olması gerektiğini ifade eder?

Cevap=Yöneltme Birliği

16-)Aşağıdakilerden hangisi büroksasi yaklaşımını sosyal taraflar arasında gerçekleşebilecek örgütsel çatışmalar doğrultusunda üçe ayırmış ve bunları sahte temsili cezalandırmaya dayalı bürokrasi olrak adlandırılmıştır?

Cevap=Gouldher

17-)Aşağıdakiler hangisi Mc Gregorun kuramı kapsamına yer alan görüşlerden biri değildir?

Cevap=İnsanlar genellikle yönetmekten çok yönetilmeyi tercih ederler.

18-)Aşağıdakilerden hangisi yönetgesel kafes modelindeki davranış kalıpları arasında yer almaz?

Cevap=İşe eğilimli yönetci

19-)Aşağıdakilerden hangisi durumsallık yaklaşımına katkıda bulunanlar arasında yer almaz?

Cevap=Taylor

20-)Aşağdakılerden hangisi sistemin özellikleri arasında yer almaz?

Cevap=Bir sınırı ve büyüklüğü yoktur.
21-)Çevresiyle hiçbir girdi çıktı alışverişi yapmayan sistemlere ne ad verilir?

Cevap=:Kapalı sistemler

22-)Aşağıdakilerden hangisi bütünün kendisini oluşturduğu parçaları toplamından daha fazla ve daha anlamlı bir değer yarattığını ifade etmektedir?

Cevap=Sinerji

23-)Aşağıdakilerden hangisi emery ve tristin çalışmasında belirnen çevre türlü arasında yer almaz?

Cevap=Siyasal çevre

24-)Aşağıdaki üretim türlerinden hangisinde çıktı tamamen standarttır ver kullanılan araç gereç ver üretim süreci belirler?

Cevap=Süreç üretim

25-)Duncanın çevreyi değerlendirmede kullandığı boyutlarında hangisi karar birimlerinin dikkate aldığı çevrenin zaman içinde değişmesi ya da aynı kalma derecesinin gösterir?

Cevap=Statik-dinamik

26-)Aşağıdakilerden hangisi standart üretim süreçlerinde standart olmayan girdi ve çıktılara sahip işletmeler tarafından kullanılır?

Cevap=Aracı teknoloji

27-)Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin temel amaçlarından değildi?

Cevap=Örgütlenme

28-)Aşağıdakilerden hangisi işletmenin kendini gelecekte görmek istediği yerş ifade eden bir bildirgedir?

Cevap=Vizyon

29-)Aşağıdakilerden hangisi planlama yaparken kısmen işletmenin kontrolu altında olan varsıyımdır?

Cevap=Kısmen denetleyebilen varsayımlardır.

30-)Aşağıdakilerden hangisi işletmedeki çalışanları davranışlarda ve yapılacak işleri yol gösteren genel davranış planıdır?

Cevap=Politika
Read more