Kasımpaşa Sahibi Turgay Ciner Kim?

Enerji, medya ve turizm alanında faaliyet gösteren Turgay Ciner, Kasımpaşaspor’u satın aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın doğduğu büyüdüğü ve manevi ve maddi destek verdiği kulübü Enerji, Turizim ve medyada da faaliyet gösteren Turgay Ciner’in neden satın aldığı merak bile edilmiyor. Başbakan Erdoğan’ın himayesinde olan kulübü satın almasını iş alanında bir bir manevra olarak kullanacak mı?merek edilen soru bu..

Turgay Ciner, geçen yıl Süper Toto Süper Lig’ten Bank Asya 1. Lig’e düşen Kasımpaşaspor’un hisselerini devralmak için 12 Ekim tarihinde yeni bir şirket kurdu. Kasımpaşa Sportif Faaliyetleri A.Ş. ünvanıyla kurulan şirketin sermayesi 1 milyon TL olarak belirlendi.
Kasımpaşaspor, Bank Asya 1. Lig’de 5’inci sırada bulunuyor
Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, 1 milyon TL sermayeli şirkette Turgay Ciner 996 bin TL’lik (yüzde 96) paya sahip. Şirketin diğer ortakları ise yüzde 1’er payla Orhan Yüksel, Nedim Şener, Hasan Hilmi Öksöz ve Doğan Pençe. Şirketin yönetim kurulu başkanlığına ise Nedim Şener getirildi.

Maçlarını 9 bin 576 kişi kapasiteli Recep Tayyip Erdoğan stadında oynayan Kasımpaşaspor, Bank Asya 1. Lig’de 5’inci sırada bulunuyor. 7 karşılaşmada 3 galibiyet 3 beraberlik 1 de malubiyet alan Kasımpaşaspor topladığı 12 puanla lider Boluspor’un 3 puan gerisinde.
1921 yılında adını taşıdığı semtte bulunan Altıntuğ Kulübü ile Kasımpaşa Terbiye-i Bedeniye Kulübü’nün birleşmesiyle Kasımpaşa Gençlik Kulübü adı altında kurulan Kasımpaşa Spor Kulübü, lacivert-beyaz formalı futbol takımı ile 1923-1924 sezonunda ilk resmi maçına çıktı. 1924-1925 Futbol Sezonunda katıldığı İstanbul liginde Kasımpaşa adını kullandı. (Vatan)


TURGAY CİNER KİMDİR?
1956 Artvin Hopa doğumlu Lise öğrenciliğinde çay ocaklarında çıraklık yapmış olan Ciner, ticari yaşama üniversite yıllarında atılarak oto yedek parçacılığına başlamıştır.
28 yaşında İstanbul Talimhanede bulunan dükkânında kardeşi Tuncer Ciner ile Almanya’dan Mercedes otomobil ithal etmeye başlaması ilk önemli ticari girişimidir.
1988 yılında 32 yaşına geldiğinde Anadolu Endüstri Holding’in ortaklarından Osman Yazıcı ile birlikte ortak iş yapmaya başlamış olup, Anadolu Endüstri’nin Irak’taki taahhütlük işlerini devralarak 1990 yılına kadar Irak’ta anahtar teslim işler yapmıştır. Körfez krizi ile birlikte Rus pazarına yönelen Ciner, bölgede tekstil yatırımlarına başlamıştır. Türkiye’de ise Ceytaş, Mensucat Santral ve Penyelüks’ü satın almıştır.
1995 yılında özelleştirilen Havaş’ın (Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş.) yüzde 60′ını 1998′de ise tamamını satın almıştır. 1997 yılında ise, İsviçre Havayolları (Swissair) ile işletme ortaklığına gitmiştir. Ciner Madencilik, Ciner Elektrik ve Turizm alanında faaliyet gösteriyor
Medya sektörüne girmesi ise Sabah Grubu’na 1998 yılında ortak olması ile başlamıştır. Ciner Grubu, daha sonra Kanaltürk’ü alma girişimi sonuç vermeyince Kanal 1 ve Habertürk kanalları ve Habertürk Gazetesinin sahibi….
Evli ve bir çocuk babasıdır.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız