Ahmet Hurşit Tolon Kimdir? Hayatı


Bu yazımızda Ahmet Hurşit Tolon hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Ahmet Hurşit Tolon kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Ahmet Hurşit Tolon, 1942 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 1962 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1975 yılında da Piyade Okulu’ndan mezun oldu.
1974 yılına kadar Kara Kuvvetleri’ne bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Tolon, 1978 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Personel Dairesi Plan Şube İnsangücü Plan Subaylığı, Washington Kara Ataşeliği, Genelkurmay Personel Daire Plan Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Personel Daire General/Amiral Şube Müdürlüğü ve 39. Piyade Tümen 49. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.
Orgeneral Tolon, 1989 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği ve 28. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1993 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği, Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve 7. Kolordu Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.
Ahmet Hurşit Tolon
1997 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 15. Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay Lojistik Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2001 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordu Komutanlığı’nda atandı.
3 yıldır Ege Ordu Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Tolon, 30 Ağustos 2004 tarihi itibariyle 1′nci Ordu Komutanlığı’na atandı. Bu görevi bir yıl yürüten Tolon 2005 yılında emekli olmuştur.
Evli ve bir çocuk sahibi olan emekli Orgeneral Tolon İngilizce biliyor.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız