Refleksoloji Nedir? Refleksoloji Yöntemiyle Tedavi


Refleksoloji, binlerce yıl önce Hindistan, Çin ve Mısır’da uygulanmaktaydı.

Eski Mısır’da bu konuyla ilgili MÖ 2400 yıllarına ait (6.hanedan dönemi) duvar resmi bulunmuştur. Bu resimde 2 kişi diğer 2 kişinin el ve ayaklarına reflexology uygulamaktadır. Refleksoloji, ayni zamanda Kuzey Amerika’da nesillerce uygulandı ve daha sonra İnka medeniyetine öğretildi. Modern reflexology, Dr. William Fitzgerald ve Dr. Joe Shelby Riley’in 1920′lerdeki çalışmalarına dayanır. Bilimsel temeli geçen yüzyıla dayanan refleksolojide deri, organlar ve sinirler arasında bağlantı olduğu ispatlanmıştır..
Refleksoloji Nedir?
Refleksoloji, el, ayak ve kulaklardaki belli bölgelere uygulanan çeşitli masaj ve baskı teknikleriyle sağlanan iyileştirme yöntemidir. Refleksoloji, vücuttaki organları da yansıtan enerji bölgelerine dayanır.
Refleksolojide, el ve ayaklar vücudun harita ve aynaları olarak kabul edilir. Bu demektir ki el ve ayaklarda vücudun belirli bölgelerine ve organlarına temas edilmesini sağlayan belirli bölgeler, sinir uçları vardır. Bu noktalara yapılacak masaj ve basınç uygulamaları o noktaların hitap ettikleri organların rahatlatılmasında ve o bölgelere yönelik yapılacak tedavilere destek verilmesine yardımcı olur. Mesela her bir ayakta 7200′den fazla sinir ucu bulunmaktadır. Bu bölgelerdeki belli noktalara basınç uygulanarak vücudun ilgili alanlarına etki edilmiş olunur. Baskı teknikleriyle vücuttaki sirkülasyon sağlanıp vücudun doğal fonksiyonu mekanizması geliştirilmiş olur. Reflexology sırasında kaslar rahatlar, kan basıncı düzelir, vücut ısısı ve neminde değişiklikler olur. 300 den fazla yapılan araştırmada 64 hastalığı kapsayan 18000 vakanın %95′inde relexologynin başarılı oluduğu gözlenmiştir.
Eski zamanlarda insanlar çıplak yürüyerek ya da kayaya ağaca tırmanarak doğal olarak kendilerine reflexology uygulamaktaydılar. Fakat günümüzde bu dengeyi kaybettik. Refleksoloji, bazı spesifik sağlık problemlerini çözmese de semptomların bulunması ve ağrıların giderilmesi konusunda çok etkilidir. Bir reflexology uzmanı tarafından ya da kişinin kendisi tarafından uygulanabilir.
Diyabet gibi uzun süreli sağlık problemlerinde
Hamileliğin ilk 3 ayında
ve diğer özel sağlık durumlarında uzmana başvurmamız gerekmektedir.
Refleksoloji, birçok sebepten dolayı gün geçtikçe daha da popüler olmaya başlamaktadır. Bunlardan bazıları;
Günlük iş ve ev yaşantımızda strese yol açacak bir çok şeyle karşılaşmaktayız. Bilindiği gibi stres pek çok fiziksel ve zihinsel sorunun ana nedeni olup diğer hastalıkların başlangıcı ve tetikleyicisidir. Refleksoloji, stresin azaltılmasına yardımcı olur.
Eski insanlar kadar organik beslenemediğimiz için (hem organik gıda bulmak zor hem de bulduklarımızın bile %100 organik olduğu soylenemz) vücudumuz pek çok mineralden mahrum kalır. Bu da bağışıklık sistemimizin zayıf olmasına neden olur. Refleksoloji, bağışıklık sistemimizi doğal yollarla güçlendirir.
Günümüzde batı medeniyetleri artık ilaç yerine alternatif doğal yollarla tedavi yöntemlerine yönelmiştir. Refleksoloji, gibi doğal bir tedavi yönteminin hem öğrenilmesi hem de uygulanması çok kolaydır.
Refleksoloji uygulayıp ondan faydalananların sayısı arttıkça yöntem daha da önem kazanmaktadır.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız