“Innocence of Muslims” (Müslümanların Masumiyeti) Filmi - Fragman - Video İzle

Arkadaşlar Videoyu Sildim. Çok Düşündüm Bu Videoyu İzletmeninde Yalnış Olduğunu anladım.... Üzgünüm


Müslümanların masumiyeti filmi gösterime girdikten kısa süre sonra büyük olaylar çıktı. Gelen yoğun tepkiler kısa sürede provakasyona dönüşürken Abd'nin Libya büyükelçiliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda Abd'nin Libya Büyükelçisi yaşamını yitirdi...

“Innocence of Muslims” (Müslümanların masumiyeti) isimli filminde İslama hakaret ettiği savunulan İsrailli film yapımcısı Sam Bacile, olayların ardından Kaliforniya'daki evini terk etti.


İslam’ı ‘kanser’ olarak tanımlayarak tepki çeken Bacile'nin nerede olduğu bilinmiyor.p

"BU FİLM YASAKLANSIN"

Mısır’daki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), Amerika’da yaşayan Kıptiler tarafından çekilen ve Peygambere hakaret içeren filmin yapımcılarının yargılanması talebinde bulundu.

HAP’ın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, ”Bu film ahlaki ve dini değerlere uygun değil. Bu haliyle ifade özgürlüğüne vurulmuş büyük bir darbe ve aynı zamanda mukaddesata ve insan hakları evrensel beyannamelerine karşı işlenmiş açık bir ihlaldir” denildi.

Açıklamada, filmin ırkçılık suçu teşkil ettiği ve Müslümanlarla Hristiyanlar arasında fitne tohumu ekme amacına yönelik olduğu vurgulanarak, oluşturulmaya çalışılan çatışma ortamına karşın Müslümanı ve Kıptisi ile Mısır halkının her zaman tek vücut olarak hareket ettiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Ezher ve Kıpti Kilisesi din adamları da bu gibi faaliyetlerin tekrarlanmasını önlenmek için adım atmaya çağrıldı.

Yaklaşık 3 bin Mısırlı dün Kahire’deki Amerikan Büyükelçiliği önünde filmin yayınlanmasına tepki olarak gösteri düzenlemişti.


Load disqus comments

602 Yorumlarınız