Harriet Tubman Kimdir?

Harriet Tubman 1820 yılında Araminta Ross doğdu. O iç savaşın bir Birliği casus olarak çalışma sırasında ancak aracı olacak o en başlangıçlar ve mütevazi bir köle çocuk doğdu. 

Tubman Maryland doğdu ama aslında o kölelik olarak doğdu nedeniyle, doğum onun doğru tarih tahmin etmek zor. Tubman zulüm bir dünya ustaları düzenli olarak korkunç dayak ve ceza inflicting en acımasız elleriyle doğdu. 

Genç bir kadın olarak, kötü niyetli bir köle sahibi bir ağır metal bir köle vurmayı niyetinde attı ve kafasından onu vurdu. Kötüye kullanım sonra Tubman o yüksek powerGod gelen vizyonlar olarak istismar o vardı varsanıların katkıda nöbet ve diğer sorunları ancak birçok Hıristiyan köle genellikle bu yıllarda yaptı neden oldu. 

Kölelik kimden kendi kaçış sonra Tubman güneyinde ve kölelik dışında birçok köle etti. O zaman onu bir "Musa" olarak adlı ve bir köle kaybetme hiç için yatırıldı sonra kendi yolculuk başladı. 1850 yılında, bir köle hukuku (Kaçak Slave Hukuk), Kanada, içine onu dost köleler için Tubman zorla geçti. Bir kez orada güvenli Harriet hatta onları güvenli istihdam pozisyonlar yardımcı yeni hayatına başlatmak yardım geldi. 

Bir İç Savaşı başladı Tubman vardı. O Birlik Ordusu için bir hemşire olarak çalışan bir keşif-casus olarak. O bile Combahee Nehri en azılı baskın olduğu yedi yüz köle azat edildi yönlendirilmelidir. 

Onun ölümünden sonra, Harriet Tubman çıkmış o, ömür boyu bu tür hak kazandı. O 1913 yılında öldü ve taklit birçok için cesaret bir miras geride bıraktı.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız