Breaking News
Fetching data...

Yükseklisans ve Doktora Öğrencilerine De Harçlar Kalktı mı?


Soru;
merhaba arkadaşlar. bülent arınç bugün yaptığı açıklamada harçların kalktığını açıkladı. merak ediyorum, yükseklisans ve doktora öğrencilerine de kalktı mı acaba?

Cevap;
1. öğretim ve açıköğretim olarak belirtmiş. lisansüstü ve 2. öğretimlerle ilgili böyle bi açıklama yapılmadı ..




2012-2013 yılı Üniversite harçları kalkacak mı?
Uzun zamandan beri üniversite harçlarının kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili bir çok söylentiler söylendi.Yök Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya’nın yapmış olduğu üniversite harçalarının kaldırılabileceği açıklamasından sonra bir çok kişi üniversite harçlarının kaldırıldığına yönelik asılsız dedikodular üretmeye başladı.

2012-2013 yılı itibariyle üniversite harçları kalktı mı?Üniversite harçlarının kaldırılması ile ilgili Başbakan Erdoğan ne dedi? Üniversite harçları kalkacak mı kalkmayacak mı?

Bunun gibi tüm sorulara aşağıdan cevap alabilirsiniz.

Türkiye’de bu sene ilk tercihlerini yapmış olan 1 milyondan fazla kişi ve yükseköğretime devam eden yaklaşık 5 milyon kişi ise üniversite harçalarının kalkıp kalkmayacağını bekliyor.

Yükseköğretim için Öğrenci Katkı Payı adında alınan üniversite öğrenim ücretleri bölümlere göre değişkenlik göstermektedir.Üniversite harçları yılda iki kez ilk güz döneminin başında ve ikinci olarak da bahar döneminin başında alınmaktadır.

Üniversite harçlarının kaldırılacağı son Akp Myk toplantısında Başbakan Erdoğan tarafından dile getirilmiştir.

Harçların Kaldırılması İle İlgili Başbakan Ne Dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite harçlarının kaldırılması konusunda karar aldıklarını belirterek, ”Şu anda biz bu harcı kaldırma kararını verdik. Arkadaşlar şu anda çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyorum, bu benim bütün arkadaşlarıma teklifim. Onlar da şu anda bunun nihai çalışmasını yapıyorlar” dedi. “Sadece harç protestosu için bu öğrencilerin tutuklandığına inanmıyorum. Eğer öyle bir durum varsa ben de karşı çıkarım. ” diyen, Erdoğan benzer durumların devletin başka noktalarında da gördüklerini söyledi.


Hacettepe Üniversitesi Rektörü Harçlarla İlgili Konuştu

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer üniversite eğitim harçlarının öğrencilerin not ortalamasıyla ilişkilendirilmesi gerektiğini belirtti:

“Harçlar not sistemine dayandırılsın. İlk yıl devlet karşılasın. Başarılı öğrencinin harcını mezun olana kadar devlet ödesin. Ama not ortalaması düşerse, öğrenci kendi harcının bir kısmını ödemeye başlasın. Öğrencinin not ortalaması 2’nin atına düşerse mesela, o dönemden itibaren öğrenci harcının yüzde 20’sini kendisi ödesin, kalanı devlet ödesin”

Kaynak:http://www.cumhuriyet.com.tr

Harçların Kaldırılmasında Son Durum

Üniversite harçları kaldırılmamıştır.Başbakan sadece harçların kaldırılma kararı alındığını yani harçların kaldırılma süreci çalışmasının başladığını belirtmiştir.Resmi olarak harçlar kalkmamıştır.Eğer harçların kaldırılmasına ilişkin gelişme olduğu takdirde sitemizden yayınlanacaktır.

2012-2013 tercihlerinde üniversitelere kayıtlarını yaptıracak adaylar, harç paralarını ödeyeceklerdir.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız