Twitter'da Fake Takipçisi Olan Ünlüler Kim?


Lady Gaga Twitter Fake Takipçisi Olanlar

Twitter'da milyonların 'follow'ladığı 'star'ların takipçilerinin sahte olduğunu gösteren program, sosyal medyayı salladı.

İngiltere merkezli sosyal medya yönetimi şirketi Status People, Twitter'ın en popüler isimlerinin ipliğini pazara çıkardı. 'Faker Score' adlı bir program geliştiren şirket, Twitter hesaplarını takip eden kullanıcıları 'sahte', 'aktif değil' ve 'iyi' olarak sınıflandırdı. Takipçilere ait verilerden alınan örnekler ile hesabın ne kadar popüler olduğuna dayanan 500 twitter işlemini, birkaç basit spam kriteriyle karşılaştıran program, çok sayıda tanınmış kişinin milyonlarca sahte takipçisi olduğunu ortaya koydu.

Yüzde 43'ü sahte

28.4 milyon takipçisinin yüzde 43'ünün sahte olduğu ortaya çıkan Lady Gaga'nın 'Dünyanın en çok takip edilen kişisi' unvanı artık gerçekçi değil! Yeni pop ikonunu takip eden fakat 'aktif olmayan' hesapların oranı ise yüzde 34. Yani popçuyu gerçekte 6.5 milyon kişi 'follow'luyor.

Ödüller gerçek hesaplar yalan

Her yıl MTV, People's Choice ve Teen Choice ödüllerini silip süpüren Katy Perry'nin takipçileri arasında milyonlarca sahte hesap var. Seksi popçuyu takip eden 25.1 milyon kişiden 10 milyonu 'fake'...

İşte Fake Takipçiye Sahip Olan Diğer Şarkıcılar

JUSTIN BIEBER (26.6 milyon)
Sahte: % 31
Aktif olmayan: % 33
İyi: % 36

Rihanna Pictures

RIHANNA (24.3 milyon)
Sahte: % 45
Aktif olmayan: % 34
İyi: % 21

Britney Spear Twitter Takipçi Sayısı

BRITNEY SPEARS (19.5 milyon)
Sahte: % 37
Aktif olmayan: % 35
İyi: % 28

Shakira Twitter Takipçi Sayısı

SHAKIRA (17.8 milyon)
Sahte: % 55
Aktif olmayan: % 33
İyi: % 12

Taylor Swift Twitter Takipçi Sayısı

TAYLOR SWIFT
Sahte: % 34
Aktif olmayan: % 42
İyi: % 24


Load disqus comments

0 Yorumlarınız