Simge Sagın Kimdir?



8 ağustos 1982 İstanbul doğumlu 30 Yaşında olan Simge, müzisyen bir ailenin kızı olduğu için müzikle çok küçük yaşlarda tanıştı. 

Kendi içinden duyduğu o ilk özel sesleri, gitar çalmaya başlayarak notalandırmayı denedi. 

İçindeki müzik sevgisini hiç kaybetmedi ve müzikle ilgili çalışmalarının devamında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü kazandı. 

Okulda Alaattin Yavaşça, Selahaddin İçli gibi pek çok değerli müzisyenle tanışma ve çalışma şansını yakaladı.

Okuma sürecinde popüler müzik camiasında çalışmaya başlayan Simge, ilk profesyonel deneyimini Zeynep Dizdar orkestrasında yaşadı. 

Daha sonrasında Türkiye'nin en iyi kadın vokallerinden biri olan Gülşen 'le 4 yıl, müziğiyle ve sesiyle Türkiye'de çok özel bir yeri olan Yaşar 'la 2 yıl ve son olarak ta Türkiye'nin en başarılı söz ve müzik yazarı olan Serdar Ortaç 'la 2 yıl çalıştı. Sahne deneyimleri dışında pek çok jingle ve dizi müziği çalışması oldu. 

Bunlardan biri, çok önemli müzisyenlerimizden biri olan Kıraç'la yaptığı düet ile "Annem" dizisinin büyük ilgi gören jenerik müziği oldu. 

Geçtiğimiz yıllarda tanıştığı, Türkiye'nin önemli aranjör ve bestecilerinden biri olan Erdem Kınay'la müzik hayatındaki başarılı yolculuğunda beraber çalışmaya başladı. 

Yine geçtiğimiz günlerde yeni çıkan, prodüktörlüğünü Erdem Kınay'ın üstlendiği "Yeni Çıktı" adlı albümüyle popüler müzik camiasına yepyeni bir adım attı.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız