Alex Krizinde Kim Haklı ? Aykut Kocaman Mı ? Alex Mi?

Fenerbahçe′de "Alex krizi" rafa kaldırılmayacak gibi görünüyor. Aykut Kocaman′ın Brezilyalı yıldızı Gaziantepspor maçı kadrosuna almaması yeni tartışmaları da beraberinde getirecek.
 
 Çarşamba günü Fenerbahçe açısında çok önemli olan Spartak Moskova maçı öncesinde yaşanan bu gelişmelerin takıma zarar vermesinden herkes çekiniyor. Hafta içinde Alex′in Aykut Kocaman′ın kıskançlığı yüzünden Spartak Moskova maçında kendisini oynatmadığına dair sosyal paylaşım sitesindeki açıklaması yalanlandı ve ardından o sözler kaldırılmıştı. Olay kapandı derken Alex′in bu defa Lig TV′ye yaptığı açıklamalarda Aykut Kocaman′ı yine isim vermeden suçlaması bardağı taşıran son damla oldu. Aykut Kocaman, yetkisini kullanarak Brezilyalı oyuncuyu Gaziantepspor maçı kadrosundan sildi. Yönetimden bu karara karşı hiçbir olumsuz tepkinin gelmemesi, bu olayda Aykut Kocaman′ın yanında olduğu şeklinde değerlendirildi..
 Aykut Kocaman bu kritik kararla birlikte Spartak Moskova maçı öncesinde bütün riskleri göze aldığını gösterdi. Bir bakıma Alex′e Spartak Moskova karşısında da oynatmayaacağı mesajını vermiş oldu. Eğer, böyle bir karara imza atacaksa her türlü sonucun sorumluluğunu tek başına üzerine almış olacak. Aslında Fenerbahçe yönetimi bu olay dal budak salmadan önüne geçebilirdi. Hoca-futbolcu tartışmasını gazete sayfalarına yansımasına meydan vermeyerek, olayı tatlıya bağlayabilirdi. Ama olmadı. Aykut Kocaman′ın bu olaydaki tutumunu doğru buluyorum. Oyuncusu tarafından medya üzerinden küçük düşürülmeye çalışılan bir teknik adam, takımda otorite ve disiplini sağlayamacağı gibi, diğer oyuncuların gözünde de bir hiç gibi görünür.
Alex bu konuda yanlış yaptı. Bir maç yedek kaldı diye duygularını açığa çıkarmamalıydı. Eskiden olduğu gibi sessiz kalmayı tercih ederek, olayın kapanmasını sağlayabilirdi. Suçlayıcı konuşmaları ona yakışmadı. 7 yıl formasını giydiği Fenerbahçe′de ilk defa disiplin yüzünden kadro dışı kalması çok düşündürücü. Türkiye′deki son yılında böyle bir muamele görmesi onun da canını çok acıttığı belli. Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, bu olaya bizzat el atarak, çözmelidir. Olay daha da kaşınırsa Fenerbahçe′ye büyük zararlar vereceği şimdiden belli olmuştur.
 
 
Erol Doyuran
erol@yeniasya.com.tr
Load disqus comments

0 Yorumlarınız