Paul Simon'ın Graceland Albümünün 25. Yılına Özel!


Paul Simon’un “Graceland” Albümünün 25. Yıldönümü,
Çok Özel Bir Bluray ve Albümle Kutlanıyor!



PAUL SIMON - UNDER AFRICAN SKIES

2 Emmy Ödüllü ve Oscar adayı film yapımcısı Joe Berlinger’den
GRACELAND üzerine yepyeni bir belgesel!

            2012 Sundance Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşan “Under African Skies” belgeseli, özel röportajlar ve kamera arkası görüntüleriyle birlikte ilk defa bu blu-ray’de!

            Müziksel ve tarihsel etkisiyle de çağımızın en önemli kayıtlarından biri haline gelen ve 2 Grammy ödülü alan “Graceland” albümü, Paul Simon’ın kariyerinin dönüm noktası olma özelliğini taşırken, şimdi 25. yılında yenilenen versiyonuyla Sony Music etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor! 1986 yılında yayınlandığında,  dünya çapında 14 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşan Graceland, 1987’de “Yılın Albümü” ve “En İyi Şarkı” dallarında Grammy Ödülü’ne layık görüldü. Graceland,  yeni nesil müzikseverlerin de beğeniyle dinlediği ve ününü yıllardır koruyan nadir albümlerden biri. 80’li yıllarda dünya müziğinin gelişmesine katkı sağlayan bu albüm aynı zamanda Amerika’nın en önemli şarkı sözü yazarlarından Paul Simon’ın kariyerini de daha üst noktalara taşımasını sağladı.

            Güney Afrika’daki politik gelişmelere de değinen “Under African Skies” blu-ray’de Paul Simon, 25 sene önce yayınladığı Graceland albümünün çıkış noktasını ve hikayesini tekrar keşfetmek için Güney Afrika’ya yeni esin kaynaklarını keşfettiği müzikal bir seyahate çıkıyor. Amerikan müziğini Afrika’nın kendine özgü müzikal yapısı ile birleştiren bu albüm, ilk yayınlandığında büyük bir başarı yakalamış ve aynı zamanda politik eleştiriler de almıştı.

            Quincy Jones, Harry Belafonte, Paul McCartney,  David Byrne ve Steve Van Zandt gibi efsanevi müzisyenler ile röportajlar içeren bu belgesel, sanatsal başarısının yanı sıra sanatçıların toplum için önemini vurgulayan bir başyapıt.


> Oscar adayı yönetmen Joe Berlinger’den “Under African Skies” filmi (+ bonus içerik)
> Orijinal müzik videoları
> Saturday Night Live 1986 performansı (Diamonds on The Soles of Her Shoes)




PAUL SIMON - GRACELAND
25TH ANNIVERSARY EDITION CD+DVD
2012 Sundance Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşan “Graceland” belgeseli ile Paul Simon’ın klasikleşmiş “Graceland” albümü, daha önce yayınlanmamış bonus şarkılar ve belgeselin kamera arkası görüntüleriyle birlikte ilk defa bu albümde!

            Müziksel ve tarihsel etkisiyle de çağımızın en önemli kayıtlarından biri haline gelen ve 2 Grammy ödülü alan “Graceland” albümü, Paul Simon’ın kariyerinin dönüm noktası olma özelliğini taşırken, şimdi 25. yılında yenilenen versiyonu ve belgeseli ile Sony Music etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor!

            1986 yılında yayınlandığında,  dünya çapında 14 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşan “Graceland”, 1987’de de Yılın Albümü” ve “En İyi Şarkı” “dallarında Grammy Ödülü’ne layık görüldü. Graceland,  yeni nesil müzikseverlerin de beğeniyle dinlediği ve ününü yıllardır koruyan nadir albümlerden biri. 80’li yıllarda dünya müziğinin gelişmesine katkı sağlayan bu albüm aynı zamanda Amerika’nın en önemli şarkı sözü yazarlarından Paul Simon’ın kariyerini de daha üst noktalara taşımasını sağladı.

            Son 25 senede hızla değişen dünyamızla ilgili hikayeler anlatan “Graceland” sadece şarkıların bir araya geldiği bir koleksiyon değil aynı zamanda tarihe tanıklık etmemizi sağlayan bir eser.

            Güney Afrika’daki politik gelişmelere de değinen bu albümde yer alan “Under African Skies” belgeselinde Paul Simon, 25 sene önce yayınladığı Graceland albümünün çıkış noktasını ve hikayesini tekrar keşfetmek için Güney Afrika’ya yeni esin kaynaklarını keşfettiği müzikal bir seyahate çıkıyor. Amerikan müziğini Afrika’nın kendine özgü müzikal yapısı ile birleştiren bu albüm, ilk yayınlandığında büyük bir başarı yakalamış ve aynı zamanda politik eleştiriler de almıştı.

            Quincy Jones, Harry Belafonte, Paul McCartney,  David Byrne ve Steve Van Zandt gibi efsanevi müzisyenler ile röportajlar içeren bu belgesel, sanatsal başarısının yanı sıra sanatçıların toplum için önemini vurgulayan bir başyapıt.

Paul Simon - Graceland 25th Anniversary Edition CD+DVD

> 3 orijinal bonus şarkı ile orijinal albüm!
> Paul Simon’ın sunumuyla “The Story of Graceland” ve daha önce yayınlanmamış demolar
> Oscar adayı yönetmen Joe Berlinger’den “Under African Skies” filmi (+ bonus içerik)
> Orijinal müzik videoları
> Saturday Night Live 1986 performansı (Diamonds on The Soles of Her Shoes)
> Özel fotoğraflarla28 sayfalık kitapçık

Load disqus comments

0 Yorumlarınız