Başbakan Erdoğan'ın Suriye Konuşmasına Dünya Medyasından Tepkileri

Türkiye'nin çağrısı üzerine NATO daimi temsilcileri Brüksel'de toplantı halindeyken Başbakan Erdoğan'da AK Parti Grup Toplantısı'nda Suriye'nin Türk jetini düşürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk askeri keşif uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklamaları dünya medyası tarafında canlı izlendi ve son dakika olarak duyuruldu.

BBC: ERDOĞAN'DAN SURİYE'YE UYARI

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Bundan böyle Suriye'den Türkiye sınırına yaklaşan her askeri unsurun askeri tehdit olarak görüleceği" sözlerine yer verdi. Haberde, NATO'nun da, Suriye'yi Türk jetini düşürmesi nedeniyle şiddetle kınadığı ve Türkiye'ye güçlü dayanışma içinde olduğunu belirttiği vurgulandı.

EL ARABİYA: HERHANGİ BİR İHLALDE UYARMADAN VURUN

Suudi sermayeli El Arabiya televizyonu da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi konusunda yaptığı açıklamalara internet sitesinde geniş yer verdi. Erdoğan'ın komşusu Suriye'yi "düşmanca davranış" içinde olmakla suçladığı belirtilerek şu sözlerine yer verdi: "Uçağımız Suriye hava sahasını ihlal ettiğinde, en ufak bir uyarı ya da nota almadık. Hiçbir uyarı yapmadan harekete geçtiler. Bu düşmanca bir hareketti. Türkiye savaş istemiyor ancak Türkiye'nin kasten hedef alınması da cevapsız kalmayacak.

AFP: METODU, YERİ VE ZAMANI KENDİMİZ BELİRLEYECEĞİZ

Uluslararası haber ajansı AFP de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında konuşmasını flaş olarak duyurdu. AFP, Başbakan Erdoğan'ın, "Suriye'nin Türk jetini düşürmesi sonrasında, Türkiye uluslararası kanunlardan doğan haklarını kararlı bir şekilde kullanacaktır" sözlerine yer verdi. Uluslararası haber ajansı AFP, Erdoğan'ın şu sözlerini de flaş olarak abonelerine duyurdu: "Bu haksızlığa nasıl cevap vereceğimizin metodunu, yerini ve zamanını belirlemek için kararlı bir şekilde gerekli adımları atacağız."

DER SPIEGEL: ERDOĞAN ESAD'IN DEVRİLMESİNİ İSTEDİ Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını manşetten verdi. "Erdoğan Esad'ın devrilmesini istedi" başlığıyla verilen haberde, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi sonrasında Başbakan Erdoğan'ın Esad rejimine karşı sözlerinin daha da sertleştiği belirtildi. Erdoğan'ın Suriye'den gelebilecek herhangi bir saldırıya askeri araçlarla karşılık vereceği uyarısında bulunulduğu vurgulandı. Amacın Suriye'nin "kana susamış diktatör ve gruptan" kurtarılması olduğu belirtildi
Load disqus comments

0 Yorumlarınız