Galatasaray Seneye Euroleague'e Doğrudan Katılacak Mı?

Turkish Airlines Euroleague'de, İstanbul'da düzenlenecek Final Four için geri sayım sürüyor. Cuma günü başlayacak maçlar öncesi Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu NTV Spor'a konuştu.


"Şampiyonlar Ligi'yle çakışmasını istemiyoruz"

Galatasaray Medical Park'ın Euroleague'e gruplardan katılımı hakkında net konuşmaktan kaçınan Bertomeu, "Galatasaray BBL'yi ilk 2 sırada bitirirse Euroleague'in bir parçası olur" dedi. Ancak Bertomeu, Galatasaray'a A ya da B lisansı verilmesi konusunda, yani Euroleague'e ön elemeden mi gruplardan mı başlayacağı konusunda konuşmaktan kaçındı.


İşte Euroleague Başkanı'nın Galatasaray hakkındaki sözleri:



"Öncelikle Galatasaray’ın ilk Euroleague’deki sezonunda hem sporda hem de taraftarı tribüne çekme konusunda yaptıklarını kabul etmek zorundayız. Galatasaray’la birlikteliğimizden aşırı derecede mutluyuz. Ancak gelecek onlara kalmış. Sonuçta bu spor. Eğer Beko Basketbol Ligi’nde şampiyon olur ya da ikinci sırada bitirirlerse Euroleague’in bir parçası olacaklar. Gördüğüm kadarıyla bu onların hedefi ve bence doğru yoldalar. Onlara en iyisini diliyoruz. Sonuçta bu spor, kazanmak zorundalar."
Bertomeu, gelecek sezondan itibaren maç günlerinde yapılan değişiklikle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Euroleague Başkanı, böyle bir düzenlemeye gitmelerinin nedenini, "Basketbolu futbolun gölgesinden kurtarmak" olarak açıkladı ve ekledi: “Çarşamba günleri Şampiyonlar Ligi maçları oynanıyor. Bazen basketbol maçları Şampiyonlar Ligi'nin gölgesinde kalabiliyor. Biz maçların çakışmasını istemiyoruz. Basketbolun daha fazla ilgi çekmesini, daha çok izlenmesini istiyoruz"
Bertomeu bu kararı alırken lig yönetimleriyle de görüştüklerini söyledi.


“Maçlar artık perşembe ve cuma günleri oynanacak” diyen Bertomeu, “Perşembe günü maç oynayacak takımlar pazar günü lig maçı oynayabilir. Problem çıkacağını düşünmüyorum. Bu sistemin oldukça iyi sonuçlar vereceğine inanıyorum" diye konuştu.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız