İş yerinde motivasyonu sağlayan tüyolar nelerdir?


Çalışmak hiç bir zaman çok eğlenceli bir aktivite olmayacak bununla yüzleşelim. Fakat yoğun bir dönem geçirirken rutin hayatınıza küçük pencereler açarsanız nefes almanız kolaylaşabilir.


ntvmsnbc

İSTANBUL - Uzmanlar en güzel pencerenin tatil yerlerine açıldığının altını çiziyor. Haftasonu kaçamakları ve yaz tatili planınızı yapıp yerinizi ayırtırsanız tatil zamanı yaklaştıkça motivasyonunuz artacak ve işe daha istekli gideceksiniz.
“Yönetim Çalışmaları” dergisinde yayınlanan bir makalede patronlarına arkadaşça yaklaşan kişilerin iş yerinde mutlu ve huzurlu oldukları anlatılıyor. Bir sabah müdürünüzü gördüğünüzde eğer gerçekten beğendiyseniz ayakkabılarının çok güzel olduğunu söyleyebilirsiniz.
Araştırmalar ruh hali iyi olan çalışanların iş yerinde daha aktif ve verimli olduğunu gösteriyor. Canınızı sıkan bir şey olduğunda internette komik bir video izleyin. Günün geri kalanını kurtardığınızı göreceksiniz.
İş gününün ortasında yapılan spor sizi zinde tutacak ve günü verimli bir şekilde bitirmenize yardımcı olacaktır. Fırsatınız varsa öğlen aranızda 20 dakika hızlı tempolu bir yürüyüş yapıp sonucu görebilirsiniz.
İş arkadaşlarına politik davrananlar ofiste daha huzurlu oluyor. Eve gittiğinizde en yakın arkadaşınıza gerçek duygularınızı kontrolsüz bir şekilde anlatabilir ve rahatlayabilirsiniz fakat ofiste herkesle iyi geçinmek size kendinizi iyi hissettirecektir.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız