Yurtdışında Master Nasıl Yapılır ?

WestEdu öğrencilere yoğunlukla Amerika, Kanada, İngiltere olmak üzere Avustralya ve Yeni Zelanda’da da hemen hemen her alanda yüksek lisans eğitimi sunar. Her okulun kabul şartları farklıdır fakat master programlarına kayıt için üç ana şart gözetilir.
Bunlardan biri öğrencinin lisans eğitim ortalaması ve almış olduğu derslerdir. Uluslararası tüm öğrenciler TOEFL ya da IELTS sınavlarında, başvurulacak okul tarafından belirtilen minimum puanı belgelemiş olmalıdırlar. Ayrıca Amerika, Kanada ve Avustralya’daki tüm master programları ve İngiltere’deki programların bazıları işletme masterı için GMAT, diğer tüm alanlar için ise GRE sınavının alınmış olmasını ister. Tüm bunların dışında master başvurusu için öğrenciler referans, niyet mektubu, özgeçmiş ve istenirse başka dökümanlar da sunmak zorundadırlar.
Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin mezuniyetlerini takip eden bir yıl süresince o ülkede çalışma hakkı bulunmaktadır. Bu hak öğrenciye almış olduğu eğitim doğrultusunda iş tecrübesi kazanması açısından büyük bir imkan sağlar.
İngiltere’de yüksek lisans diğer ülkelerden farklı olarak 1 yıldır. Programların çoğu 12 aylık bir sürede tamamlanabilir.

Load disqus comments

0 Yorumlarınız