Jim Yong Kim Kimdir?



Jim Yong Kim (8 Aralık 1959 doğumlu) bir Kore-Amerikan hekim ve Dartmouth College 17. başkanıdır. O, Tıp ve Sosyal Tıp ve Harvard Tıp Okulu'nda Küresel Sağlık ve Sosyal Tıp Bölümü Başkanı bir profesör olmuştur. O Paul Farmer, Todd McCormack, Thomas J. White ve Ophelia Dahl ile birlikte Partners in Health bir kurucularından ve daha sonra İcra Direktörü oldu. 2 Mart 2009 tarihinde, Kim Dartmouth College 17. Cumhurbaşkanı, resmen 1 Temmuz 2009 tarihinde kabul pozisyon seçildi. Kim bir Ivy League kurumda başkan göreve ilk Asyalı-Amerikalı. [1]
23 Mart 2012 günü, Başkan Obama, ABD'nin Dünya Bankası yeni başkanı olarak Kim aday olacağını duyurdu. [2]

Kim gelişmekte olan ülkelerde sağlığını geliştirmede 20 yıllık deneyime sahiptir. Kurucu mütevelli ve Sağlık yılında Ortaklar eski yöneticisi, Haiti, Peru, Rusya, Ruanda, Lesotho, Malavi ve ABD'de yoksul topluluklarda sağlık programları bir dizi destekleyen bir değil, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.
2004 yılından 2006 yılına kadar, Kim Dünya Sağlık Örgütü HIV / AIDS bölümü, o Örgütü Genel Direktörü danışmanı olarak görev yaptıktan sonra Mart 2004'te atandı sonrası Direktörü olarak görev yapmıştır. Kim gelişmekte olan ülkelerde AIDS tedavisi gelişmekte olan ülkelerde üç milyon kişi tarafından koymak için tasarlanan "3x5" girişimi de dahil, tedavi, korunma ve bakım programları, büyütmek için girişimlere odaklanarak, HIV / AIDS ile ilgili çalışma DSÖ'nün tüm yönetti 2005 yılı sonunda.
Tüberküloz uzmanı, Kim başkanlık veya uluslararası TB politikası komiteler bir dizi yaptı. O standart ilaçlara dirençli TB suşları tedavisi için etkin ve uygun stratejileri kapsamlı araştırmalar yürütmüştür. DSÖ az iken, Kim TB departmanı ile HIV çalışmalarının koordinasyonu sorumluydu.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız