Gizli İlimler Hazinesi Kitabına Göre Koç Burcu



21 Mart 20 Nisan Arasında Doğanlar Koç Burcuna Mensup Kişiler

Güneşin Koç burcuada iken yani 21 Marttan 20 Nisan efrenci tarihleri arasinda dünyaya gelen insanlar üzerindeki etkileri: Koç burcunun yıldızı merihdir. Tabiatı naridir. Dost burcu ikizler düşman burcu Yengeçtir... Tabiatı itibariyle düşmanı sudur. Koç burcunun şerefi kendi burcunun 19 uncu derecesidir. Bu burcun tesiri altında doğanlar kolay kolay disipline gelmeyen ve baskı altında yaşamaya tahammülleri olmayan kimselerdir. Her hangi bir haksızlık karsisinda hemen isyan edip kükreyi verirler. Bu tabiatleri dolayısiyie onlarla bir arada bulunmak ve onları idare etmek çok zordur. Çocukluklarında fazla gürültücü ve haşan olurlar. Gençlikleri pek hareketli geçer. Yaşları ilerledücçe nispeten sükünet ederler. Bununla beraber gayet çalışkan, cesur ve inatçıdırlar.

Hayatları devamlı çalışma ve didinme içinde sürüp gider. Hareketsizlik, tenbellik onları sıkar. Nefislerine itimatları çok kuvvetüdir. İnançlarını hiç bir başarısızlık ve güçlük karşındada kaybedikleri için tuttuklarını koparan insanlardır. Hücumda ve müdafaada çabuk hareket ederler. Her hangi bir meseleyi kavrayış kabiliyeti çok yüksektir, iyi kalpi ve merhameli olurlar. Son derece cömerttirler. Herkesin teveccühünü ve kalbini kazanmasını bilirler. Hileden, hilebazdan, iki yüzlü, yapmacık kimselerden nefret ederler. Bu burçta doğan kadınlar da erkekler gibi cesur ve erkek ruhludurlar. En büyük mesuliyetleri yüklenmekten korkmazlar. Aşkta vefakar, dostlukları devamlı ve sağlam olur. Talihleri parlaktır. Sebat ve çalışmaları sayesinde her sahada başarı sağlarlar. Yine de bu fazla enerjileri ve faal tabiatları yüzünden hayatta bir çok kerre yanlış hareketler yaparak, kendi işlelerini kendileri bozarlar. En büyük hataları beklemeesini bilmemeleridir. Aşkta da talihlidirler. Erken evlenirler, fakat çabuk da boşanmaya-mütemayildirler.



Mirrih demek: Şecaat, necat, hiddet, gazab, lcuwct, mad, ihtiras, sefahat, riyaset demektir. Ekseriya büyük askerler bu yıldız mensupları arasından çıkar. Mirihlerin yüzlerinde keskin hatlar, çekik yüz, adalelerin üzerindcn zaviye ve köşelerini belli eder şekilde gergin etler, kırmızı yağız çehre, yüz, bir kare içinee resim edilebilir şekildedir. Çok zinde ve hareketli, ummumiyetle baş küçük, yüksek ve geniş şakaklı alın, kolayca-kapanan geniş kirpikler, açık ve cüretkar ve sert bakışlı gözler adalî yanaklar, çıkık elmacık kemikleri, kanatları açık burun, alaycı bir ağız, dört köşe bir çene, adalî ve Kısa bir boyun, geniş omuzlar, ileri çıkık göğüs, kuvvetli ve haşin ses, cesaretli yürüyüş, zindelik, irade, düçünccsiz hareketler, çabuk kızan bir mizaç, müsamahazlıkk, hoyrat kaba bir mertlik, açık yüreklilik, vucud iri , bünyesi kuvvetli olur, Saçları kola rengindedir. Dişleri kısa ve alelekser testere şeklindedir. Çok yer, obur , ayyaş ve kavgacı olurlar. Harpte cesur , cefakar , çevik , zeki , atılgan , intikamcı , server ve samana , ezvaki adiyyeye düşkün insanlardır.

Ahlakları
Bu yaratılışları insanlarda iyilik te, fenalık ta ihtiras halindedır .Oyunları kuvgaya benzer. Aşka düşkündürler. Aynı zamanda cesur ve şiddetlidirler. Büyük, devamlı ve sadakatli aşk duyarlar. Gayet kıskançtırlar. Aşkta daima tahakküm etmeğe meyileri vardır. Kendilerini sevdirmeyi bilirler. Fakat ihanetleri hiç affetmezler. Bilhassa ihaneti gördükten sonra daha da haşin ve kaba olurlar. Mirrihtiler ekseriya aşk izdivacı yaparlar. Koca ve karılaarına ihtirasla bağianırlar. Bilhassa ailelerine karşı çok düşkün ve kıskançtırlar. Aile hayatları gürültülü geçer. Çocuklarına karşı da şiddetli muhabbet duyarlar. Çok zaman çapkınlıktan da kurtulamazlar, ihtiraslı kumarbazlar bu yıldızın tesiri altında doğanlar arasından çıkar. Mirih yıldızı dünyadan yedi defa küçüktür. Güneşten uzaklığı 228 milyon kilometredir. Güneş etrafındaki devir müddeti 687 gündür. Hareket devraniyesi 24 saat 37 dakikadır. Madeni bakırdır.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız